zaterdag 14 mei 2016

Uil en de maan

Hieronder zie je platen uit het boek "bij uil thuis" van Arnold Lobel. Ik gebruik het voor mijn les levensbeschouwing bij de kleuters, waar ik een seculier levensbeschouwelijk verhaal voor mag gebruiken. Via het digibord kunnen alle leerlingen de platen goed zien, terwijl ik het voorlees uit het boek.
In dit verhaal ziet uil de maan als de goede vriend, die hem de hele weg bij staat en waar hij afscheid van moet nemen. Daar wordt uil erg verdrietig van, tot de maan zich weer laat zien als uil op bed ligt. Uil beseft dat de maan echt een goede vriend is, want hij is hem gevolgd tot hij thuis was.


Het onderwerp in de les gaat er over dat je soms afscheid moet nemen, waar je verdrietig van kunt worden en over missen. Maar dat goede vrienden er zijn wanneer je ze nodig hebt.
Hier hebben we een kort gesprekje over en tijdens de speelwerkles mogen kinderen als ze dit leuk vinden een kaartje "schrijven" voor een goede vriend.
Vanaf 1.27 is het liedje passend bij het verhaal te beluisteren.Hier nog een liedje over vriendschap. Het is niet van uil, maar wel leuk om het onderwerp vriendschap wat verdieping te geven.

Tot de volgende keer!

Juf Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten