maandag 19 juni 2017

Luisteren naar de stem van God

Bron: http://www.godisreal.today/voice-of-god/gods-stem-verstaan-luisteren/Voor de dagopening heb ik een les voorbereid gebaseerd op een Going Deeper avond waar ik bij ben geweest.  Het gaat over het luisteren naar de stem van God.

Iedereen heeft een innerlijke stem. Ik wil de kinderen leren te luisteren naar die stem. Vanuit de Christelijke visie is dit de stem van God. Als het een goede boodschap is komt  de stem van God, is het geen goede boodschap, dan komt het ook niet van God.

Wat we gaan doen is een oefening luisteren naar die stem.

We luisteren eerst naar een liedje:

Dan gaan we de oefening doen.

Het gaat als volgt:

1. Ik deel aan iedereen een blad uit, waarvan de bovenzijde naar binnen gevouwen is. Op dat blad staat een naam van een leerling. De kinderen mogen niet zien wie zij hebben.
We bidden altijd bij de dagopening en nu bidden wij om te vragen om een boodschap voor wie op ons briefje staat. Dat kan zijn in de vorm van een beeld dat een kind krijgt of een woord of tekst.

2. Na het bidden nemen we circa een minuut de tijd om met onze ogen dicht te dromen en dan misschien een boodschap op te pikken. Dat is een beetje gek, maar kinderen zijn heel goed in het visualiseren en hebben van droomgedachten, net als bij korte meditaties.

3. De kinderen mogen opschrijven wat ze hebben "gedroomd" of gezien. Wij doen ook mee (de juffen).

4. Na de eerste ronde, vouwen de kinderen hun blad om en geven ze het blad aan degene die rechts naast hun zit. Ze mogen weer niet kijken wie er op het blad staat.
Dan bidden we weer kort en vragen weer om een mooie boodschap voor degene die op het blad staat.
We nemen weer even de tijd om met de ogen dicht te "dromen".
De boodschap of het beeld dat de kinderen dan ontvangen, mogen ze weer opschrijven.

5. Afhankelijk van hoeveel tijd de kinderen voor het dromen en schrijven nodig hebben, kunnen we nog een keer hetzelfde doen. Als er geen tijd meer is, leveren de kinderen de briefjes bij mij in. Ik deel de pagina's uit aan degene voor wie het is (naam bovenaan pagina).

6. De kinderen mogen hun boodschappen lezen en nadenken of ze er iets mee kunnen.
Ik vraag een aantal kinderen of ze iets willen delen hierover. Het hoeft niet.

Ik vind dit soort oefeningen altijd zo bijzonder, omdat de boodschap altijd zo passend is, terwijl je niet weet voor wie je schrijft. Probeer het maar. Het is ook heel geschikt om met een groepje volwassenen te doen, tijdens een coachingsessie en het hoeft niet persé met een Christelijke toon gebracht te worden. Iedereen heeft namelijk een innerlijke stem. Ik vind dat hij van God komt, maar ik ken genoeg mensen die daar anders over denken en dat is ook prima.

Tot de volgende keer!

Juf (in opleiding) Roos


Geen opmerkingen:

Een reactie posten