donderdag 21 september 2017

Eliézer zoekt een vrouw voor Izaak: genesis 24:1-14

In de bijbelles van vandaag gaan we naar het verhaal waarin Eliézer een vrouw gaat zoeken voor Izaak. Abraham maakte zich zorgen. Izaak was al volwassen en had nog steeds geen vrouw. Hij wilde alleen een gelovige vrouw voor Izaak en dus stuurde hij Eliézer naar waar Abraham eerst woonde (Haran in Nahor). Het bijbelverhaal van vandaag komt uit de methode startpunt en vertelt hoe de reis verloopt en hoe Eliézer een vrouw vindt.


In dit filmpje wordt het ook verteld in het Engels. Ik laat het de kinderen zien, nadat ik zelf het verhaal verteld heb.


Het doel van de les is niet alleen vertellen over het verhaal. Nee, het gaat ook om het vragen van hulp. Eliézer helpt Abraham met het zoeken van een vrouw voor Izaak omdat Abraham zich zorgen maakt. Hij wordt onderweg geleid door God. De naam Eliézer betekent ook: God is mijn hulp.

Zonder Gods hulp zou Eliézer Rebekka en haar familie nooit hebben gevonden. Rebekka is zelf ook behulpzaam. Zij geeft Eliézer en de mannen te drinken en ook de kamelen.Voor de dag begon heb ik op de tafels een kaartje gelegd (zie hieronder). Nu wordt ook duidelijk waarom dit kaartje er ligt.
Bron: https://eftamsterdam.nl/eft-ervaringen/

Ter afsluiting laat ik dit liedje horen.Dat was het weer!
Tot de volgende keer.

Juf (in opleiding) RosalieGeen opmerkingen:

Een reactie posten